Kardemummakaka
175 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och låt svalna. Smöra och bröa en form, ca 24 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, häll i smör, mjölk och banda vetemjöl, bakpulver och kardemumman. Vispa försiktigt i äggsmeten och häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min tills kakan är klar.
Jag garnerade med pärlsocker eftersom jag inte har något florsocker men annars tycker jag att det blir snyggare med florsocker.
175 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och låt svalna. Smöra och bröa en form, ca 24 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, häll i smör, mjölk och banda vetemjöl, bakpulver och kardemumman. Vispa försiktigt i äggsmeten och häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min tills kakan är klar.
Jag garnerade med pärlsocker eftersom jag inte har något florsocker men annars tycker jag att det blir snyggare med florsocker.
Vad menar du med att kakan blev god ÄVEN om den smakade mycket kardemumma. Kardemumma är ju en av de godaste kryddorna som finns! ;-)
SvaraRaderaRisken finns ju att det kan bli för mycket av det goda! ;)
SvaraRaderaFör mycket av det goda? Det kan väl aldrig vara möjligt? ;-)
SvaraRadera