På begäran kommer här receptet på Semlorna som jag bakade tidigare idag. Receptet tar lite längre tid än normalt men bullarna blir verkligen supergoda. Receptet är hämtat från Marsipangrisens blogg!
Tyvärr har maken, som för det mesta är den bästa, lyckats få med semlan som gått i sönder i kanten på bilden. Typiskt!!!
ca 15 st
1 paket torrjäst
5 dl mjölk
1 dl socker
7 dl mjöl
150 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
2 tsk kardemumma
7 dl mjöl
1 ägg till pensling
Mandelmassa
Vispgrädde
Florsocker
Blanda jäst. 1 dl socker och 7 dl mjöl. Värm mjölken till ca 45 grader, blanda ner i smeten och rör ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Rör sedan ner smör, socker, kardemumma, ägg och resten av mjölet. Knåda till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Stjälp ut degen på mjölat bakbord och baka ut bullar i den storlek du önskar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn på 225 grader i ca 10 minuter.
Låt bullarna svalna,vispa grädden, skär av locken på bullarna och fyll dem med mandelmassan. Toppa med grädde, lägg på locket och pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar