torsdag 27 januari 2011

Att hyra en postbox i Dubai!

Skulle förnya vår postbox för någon dag sedan och som vanligt är det ingen lätt uppgift även om man bara ska förnya den. Först och främst tar det några timmar att stå i kö och lyckas komma till rätt person och sedan är det allt det här med alla papper man ska ha med sig. Förutom att fylla i ett formulär med alla möjliga frågor ska det vara samma procedur som när man skaffar postbox första gången. Det räcker alltså inte med att fylla i förnyelseformuläret och betala in pengarna utan man ska även ha med sig ett visst antal pass foton, kopior på ditt pass och ditt Visum och dessutom kopior på ditt UAE id kort. Alla dessa kopior och foton fick de förra året och nu ska de nu alltså ha dem en gång till. Helt otroligt att man ska slösa så mycket papper när man bara ska förnya samma box ett år till. Det sjuka är att när vi frågade dem om man behöver kopior och foton om man förnyar över Internet (som de helt nyligen börjat med) så svarar de att man inte behövde det! Fattar inte att om man går till deras kontor ska man alltså ha med sig hur mycket papper som helst men om man gör det via deras hemsida behöver man bara kryssa i en ruta! Med andra ord så tog vi våra papper och foton och stack till närmast dator!

2 kommentarer:

  1. Det är vid sånna tillfällen man förstår hur enkelt allt egentligen fungerar i Sverige. Jag har stött på liknande krongliga system jag med och då är jag ändå bara i Frankrike vilket kan tänkas fungera ganska likt Sverige.

    SvaraRadera
  2. Jag undrar vad deras hemsida är , vill skaffa mig postbox i dubai o vill gärna göra det via nätet,utan att behöva åka dit.

    SvaraRadera