lördag 12 mars 2011

Hatta pools och Hatta Dam

Jag kom hem lite väl sent igår för att orka blogga så jag ska berätta lite om gårdagens utflykt nu istället.
Redan vid 10-tiden styrde vi bilen mot Hatta och Oman för en heldagsutflykt tillsammans med AN, JL och ett brittiskt  par. Vårt första stopp var en liten, lokal restaurang vid en av de små byarna längs med vägen för att få i oss lite mat innan vi skulle fortsätta vår resa mot bergen.

Efter att vi fått i oss lite mat körde vi bara några minuter innan vi svängde av och stannade på Hatta Heritage Village för att titta på hur man levde förr i tiden här i UAE. Byn som man byggt upp har olika små hus som man kan gå in i och visar t.e.x. hur ett sovrum, ett vapenrum eller en affär kunde se ut förr i tiden. Där finns även ett utkikstorn som man kan gå upp i vilket vi så klart gjorde. Utsikten från tornet var väldigt vacker men att gå alla trappsteg upp till tornet visade sig vara riktigt jobbigt då stegen var långa och höga och solen stod just då som högst på himlen. Eftersom sommaren verkligen är här med besked var det igår 36 grader varmt, strålande sol och klarblå himmel. Ni kan då säkert tänka er hur varmt det var inne i den lilla byn mitt på dagen då luften stod stilla innanför murarna.


Ett av rummen i Heritage Village

Efter besöket i den lilla byn fortsatte vi vår resa in i Oman. Vi märkte av att det varit oroligt i Oman då vi fick åka igenom flera passkontroller med beväpnade vakter och vid en av dessa kontroller ville de även titta i vår bil efter vapen! Efter vår sista passkontroll ändades landskapet drastiskt från röd ökensand utan växtlighet till höga berg och svår terräng. Vår bil fick verkligen arbeta den sista biten i den svåra terrängen och de sju kilometer av höga berg och djupa dalar fram till Hatta Pools gick inte så snabbt.

Riktig öken...

Berg, berg och några dalar...

Väl framme i Hatta Pools, som är ett område ungefär som Grand Canyon fast mycket mindre, blev det vätskekontroll innan vi begav oss ut på bergsklättring för att ta oss ner till poolområdet. Hatta Pools är ett område med stora naturliga sten pooler och vattenfall och är ett mycket känt och vackert ställe. Tyvärr var det inte så mycket vatten i området just nu då det inte regnat på mycket länge men det var roligt att ha varit där ändå. Jag kan verkligen tänka mig att åka dit igen när det är mer vatten i området för att se hur det ser ut då. Efter att ha hoppat omkring på klipporna en stund och känt på det varma vattnet fortsatte vi vår färd till Hatta Dam som är en stor damm i närheten av Hatta Pools . Den ena delen av dammen var dock torr så några pojkar spelade fotboll på botten av dammen. Utsikten över den andra sidan av dammen, som var fylld med vatten, var dock otroligt vacker särskilt som vi var där precis i solnedgången!


Hatta Pools men utan så  mycket vatten...

Hatta Dam...


Om ni är på semester i UAE eller Oman kan jag verkligen rekommenderar er att åka ut mot Hatta och se detta annorlunda landskap som kontrast mot de moderna skyskraporna inne i stan. Ni får dessutom se små omoderna och lustiga byar längs med vägen som verkligen skiljer sig mot städer som Dubai!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar