lördag 26 mars 2011

München dag 2

Igår morse steg vi upp 06.20 då barnen skulle iväg till skolan. Efter att vi vinkat av barnen åt vi andra tre en lång frukost innan G och jag tog S-bahn in till Marienplatz. Vid Marienplatz var det redan fullt med folk som påbörjat sin lunch trots att klockan bara var 11.30 så det var inte lätt att få plats på någon av de uteserveringar som finns runt om på torget. Vi bestämde oss därför att göra som tyskarna dvs ta en Leberkässemmel on the go! Då ingen av oss provat denna tyska specialité förut var vi först något skeptiska men vi blev båda positivt överraskade då det var riktigt gott.

Jag med en tysk Leberkässemmel vid Viktualienmarkt

Från Marienplatz gick vi vidare till Englischer Garten där vi satte oss och åt en glass vid Chinesische Turm. Även här var det tjockt med folk som satt och drack öl och åt korv men vi lyckades efter en stund hitta ett lämpligt bord. Vi har verkligen haft tur med vädret då det även igår var sol och 17 grader varmt så ni kan tro att det var riktigt skönt för oss Dubaíbor att promenera runt och sitta ute och fika.

 Chinesische Turm

Igår kväll var vi bjudna på middag hemma hos TG. Både G och jag blev glada då det serverades Wienerschnitzel med årets första färska sparris. Wienerschnitzel är ju ett måste när man är i Tyskland och både G och jag hade under dagen gått och sneglat på alla som satt och åt schnitzel under vår promenad i München. När man kommer från ett land som Dubai och saknar all god mat som finns i Europa så blir man alldeles till sig när man kommer till ett land som Tyskland som har så mycket god mat! 

Efter maten spelade vi Wii Dance...


2 kommentarer: