söndag 27 mars 2011

München dag 4, Deutsches Museum

Idag har det regnat hela dagen så vi bestämde oss för att gå på Deutsches museum här i München. Eftersom det var så dåligt väder och söndag då alla affärer är stängda var det fullt med folk på museet. Vi trängdes dock med dem och fick se en hel del om människans historia och allt som man uppfunnit genom åren som haft betydelse för oss människor.

Vi såg allt om skeppsbyggnad, månlandningar och så klart luftfart med en massa flygplan vilket var mycket populärt hos somliga ;) Vi fick även en mycket grundlig insyn i hur det är att arbeta i gruva då vi var nere och gick runt i en gruva i en timme. Trots att vi var på Deutsches museum i fyra timmar hann vi långt ifrån med att se alla utställningar då museet är otroligt stort. De museum som vi har i Sverige är riktigt mesiga i jämförelse med Deutsches museum. Tycker man om att gå på museum så kan jag varmt rekommendera Deutsches Museum om ni är i München då det verkligen är en upplevelse att strosa runt bland alla gamla prylar.


 Det fanns många gamla flygplan att titta på...

...liksom måndräckter och uppbyggda scener med astrounater...

Just nu är G och hämtar en hyrbil då vi tidigt i morgon ska fortsätta vår resa. Vart vi ska får ni ju veta under resans gång. I morgon hoppas vi att våren kommer tillbaka så att jag slipper bli blöt och kall om fötterna i mina små ballerinaskor! Nu ska jag gå och hjälpa J med maten, vi hörs kanske lite senare annars får ni ha en mysig söndag kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar