söndag 10 april 2011

Öken Safari

Om man är på semester i Dubai eller bor här och har gäster kan jag varmt rekommendera att åka på öken safari. Man är borta en halv dag och det ingår mat, dricka, uppträdanden och en del aktiviteter. Vi åkte med ett företag som heter Sunflower Tours som även arrangerar andra utflykter.

Sunflower Tours har ett eget beduincamp mitt ute i öken. För att ta sig dit måste man åka över höga berg och djupa dalar av ökensand i en fyrhjulsdriven bil.

Riktigt röd ökensand...

I det paket som vi valde blev vi hämtade på eftermiddagen av en chaufför som sedan körde oss ut mot öken. Vi stannade vid en liten soveniraffär halvvägs för att vänta in de andra bilarna för att sedan åka i en karavan ut i öken. Jag kan säga att färden över öken var otroligt rolig då det gick upp och ner i en väldig fart och emellanåt kändes det som att bilen skulle tappa fästet och välta! Vi åkte ett bra tag i ökensanden och stannade vid två tillfällen så att man skulle kunna ta bilder.


 Bilen vi åkte med...

Precis vid solnedgång kom vi fram till beduinlägret och första aktivitet var kamelridning. Efter en stunds ridande var vi alla nöjda och fortsatte vidare in i campet för att se vad de hade för aktiviteter där. Undertiden som maten grillades på öppna eldar kunde vi strosa runt och prova allt från sandboarding, hennatatueringar, vattenpipa till att klä ut oss i arabiska kläder.

Vid middagsbordet i väntan på mat...

Under hela tiden i campet serverades det arabiskt kaffe och te samt läsk, vatten och även en del alkoholhaltiga drycker. Buffén som serverades innehöll allt från olika sallader och grytor till kyckling och lammspett, hoummos och arabiskt bröd. Maten intog vi sittande på kuddar på golvet på arabiska mattor och blev samtidigt underhållna av en magdansös och en man som danade arabisk dans.

Shisha...

Vid 21-tiden var safarin slut och samma chaufför som tagit oss ut till campet körde oss hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar